Powrót do przyszłości



Moda w gastronomii skręca ostro w kierunku przyspieszenia obsługi klientów.

Już na etapie zamówienia zastosowanie znalazły wszystkie wynalazki typu „zeskanuj kod i zamów z menu” czy „naciśnij w tablecie pozycje, które chcesz zamówić”.

Klient, który nie lubi czekać na obsługę idzie do baru gdzie dokonuje przedpłaty w automacie, bierze kufel i nalewa sam napoje do wyczerpania opłaconego kredytu”, potem biegnie do samoobsługowego baru i nakłada sam co chce w preferowanej ilości i zestawieniu po czym płaci przy kasie szczęśliwy, że szybko ma to na co nie czekał.

Małe kafejki z pojedyńczymi stolikami na chodniku zastępują wnęki z automatami.

Epidemia COVID’owa też dorzuciła swoje. Każdy zauważył ilość nagle zamkniętych lokali. Personel często bezpowrotnie odszedł przytłoczony nagłą świadomością, że gastronomia to jedna na najbardziej wrażliwych branż na to co dzieje się ze zdrowiem, portfelem i sytuacją społeczno-polotyczną w społeczeństwach.

Czy jednak żywienie ludzi to nie jest jednak jeden z najstarszych zawodów świata??

Jaki procent pracujących ludzi ma czas lub też ochotę i umiejętności, aby przyżądzać min. 3 posiłki dziennie? Dodajmy wartościowe posiłki, a jeśli nie to przynajmniej smaczne i świeże.

Wszyscy obwieszczają zmiany na rynku pracy w związku z wejściem młodego pokolenia w wiek dorosły.

Pokolenie Z oprócz tego, że chce krócej pracować, chce też jeść! I to nie byle jak i nie byle co. Dlatego rynek gastronomiczny też musi przygotować się na ich oczekwiania, ale też wszystkich poprzednich pokoleń, które poznały już smak wygody jedzenia „na mieście”.

Jak nakarmić dobrze, szybko i … przy braku nowych rąk do pracy?

Multisystemy to doskonałe narzędzie niewiarygodnie przyspieszające obsługę i wydajność pracy w lokalu. Możliwość nalewania kilku różnych napojów jednocześnie, obsługi przez kilku kelnerów, automatyzacja systemu rozliczania stolików i kelnerów oraz połączenie tego wszystkiego z sysemem fiskalizacji w lokalu to absolutny powrót do przyszłości.

To jest rowiązanie dla dużych lokali, dla miejsc w których odbywają się imprezy masowe, dla punktów szybkiej obsługi, hoteli, sieci gastronomicznych etc.

Zadzwoń do nas lub napisz i umów się na prezentację tego rozwiązania on-line lub u siebie.